M E D I T A Ţ I I _ P O S T M I O R I T I C E

„Epoca de Piatră s-a terminat din lipsa pietrelor” (Şeicul Ahmad Zaki Yamadi – om deştept)

„UNIRE MOLDOVENI!!!” – Sequel (continuare)

Posted by Paisii PROTO@ pe 21 ianuarie, 2008


Îmi amintesc cum prin ’89 în cadrul defilărilor dumunicale de protest devenite tradiţionale, scandam o sumedenie de lozinci. Când „arsenalul” se epuiza şi nu mai ştiiam ce să mai scandăm, întotdeauna ne salva un slogan bun pentru toate timpurile şi pentru toate ocaziile – „UNIRE MOLDOVENI”!

 După ’91 devenise deja cam uzată de atâta întrebuinţare, aşa încât în discuţiile cu colegii, mai în glumă, mai în serios, când nu mai aveai ce spune, te salva sloganul „Unire Moldoveni” şi cu aceasta se punea capac la toate.

Ei bine, uite că astăzi, împreună cu INconstantIN i-am găsit involuntar sloganului demult uitat o a doua viaţă şi o continuare demnă de sec. XXI.

Tot ofticându-ne împreună despre cenzura care bântuie pe proaspetele bloguri PPCD-iste incluse în Blogosferă, fapt consemnat de INconstantIN şi în două posturi recente de pe blogul său, la un moment dat nemaiavând ce spune despre acest comportament incalificabil al ppcd-ilor mai tineri, contrariat am încheiat: „UNIRE MOLDOVENI”!, la care acesta îmi răspunde: „UNIRE 4 EVER”!

UNIRE MOLDOVENI! – UNIRE 4 EVER!

Eu zic că-i faină de tot!

Îndeosebi recomand utilizarea sloganului respectiv bravilor spioni moldoveni care fac muncă grea în capitalele imperialismului mondial. La întâlnirile conspirative dintre rezident şi noul agent, primul rosteşte „Unire moldoveni”, la care al doilea neapărat trebuie să răspundă – „Unire 4 ever”. Şi gata! Toate secretele vin pe apa Bâcului.

Reclame

3 răspunsuri to “„UNIRE MOLDOVENI!!!” – Sequel (continuare)”

  1. Pai, da, ca doar cautam integrarea europeana si mergem si la StraZburg acum ca avem cu ce:))! Totusi, mi se pare destul de dificil sloganul pentru unii (Dl Cubreacov nu prea le avea cu engleza, desi o mai rupea in franceza)… Parca vad o filiera intreaga de Ştirliţi patrioţi convocaţi în grabă pentru noul set de parole-sloganuri, de fapt, care set, unul singur că pentru ei e dificil şi ăsta ca are şi litere şi cifre:))

  2. Paisie said

    Chiar crezi că după atâţia ani de dute-vino la StraZburg şi înapoi n-o fi prins şi ceva engleză?
    Iar Ştirliţilor noştri n-o să le vină în cap că cufra 4 trebuie pronunţată în engleză şi nic într-un caz în ruză sau, mai nou, în „moldov’nească”?
    Ş-atunci, ce ne facem – „prăvălim evcile conspirative”?

  3. Păi, nu! Eram o data la un training cu niste suedzi la Chisinau cu Noua Generatie. Dupa a 3 zi de training am iesit cu totii la o pizza, alea alea… Era jenant sa il vezi pe Cubreacov cum se scuza pentru faptul ca nu stie engleza:))!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: