M E D I T A Ţ I I _ P O S T M I O R I T I C E

„Epoca de Piatră s-a terminat din lipsa pietrelor” (Şeicul Ahmad Zaki Yamadi – om deştept)

Vom mai dovedi oare să reducem numărul populaţiei?

Posted by Paisii PROTO@ pe 2 mai, 2008


Problema reducerii numărului populaţiei umane pe Pământ este cea mai gravă, spinoasă şi controversată problemă umană. Şi cea mai imposibilă de realizat cu mecanismele politice internaţionale existente.

Nerezolvarea acestei probleme, însă, va provoca în cel mai apropiat timp destabilizarea ireversibilă şi  colapsul biosferei Pământului, după care specia umană va urma calea dinozaurilor – adică va dispare, trăgând după sine şi celelalte mamifere. Abia atunci flora rămasă împreună cu baceriile, microorganismele şi insectele (căci a lor este Impărăţia Pământului – 😉) vor începe procesul de regenerare a biosferei Pământulu. Ce atmosferă şi regim termic va avea atunci Pământul nu ştie nimeni, ca şi faptul ce forme de viaţă vor supravieţui colapsului.

Simpatică perspectivă?

Atunci cel puţin să ne informăm despre adevăratele provocări ale Milenilui III. În acest scop am deschis o pagină nouă pe acest site – PROBLEMA DEMOGRAFICĂ.

MERGI ŞI INFORMEAZĂ-TE !

Pentru cei care nu cunosc nici engleza şi nici rusa, mai jos, un mic dar esenţial fragment tradus de mine în română.

 

Care sunt cauzele degradării biosferei Pământului?

Răspunsul autorilor teoriei regularizării biotoce

Anastasia Makarieva şi Victor Gorşkov

 

Cauza degradării biosferei este una singură. Restul factorilor sunt doar consecinţele acesteia. Această cauză primordială constă în numărul nepermis de mare al populaţiei umane pe globul pământesc.

Omenirea întotdeauna a distrus biosfera. Pustiurile australiene, africane, central-asiatice şi nord- şi sud-americane au apărut în rezultatul distrugerii pădurilor de către om de-a lungul zecilor de mii de ani. Această degradare a biosferă fiind cea mai puternică prin consecinţele sale, s-a produs însă foarte lent, nefiind vizibilă pe parcursul vieţii unei generaţii. Viteza distrugerii actuale a biosferei este catastrofală, iar omenirea se ciocneşte în permanenţă cu diferite elemente ale acestei distrugeri pe parcursul vieţii ultimilor generaţii.

Încetinirea distrugerii biosferei până la un nivel la care ea (distrugerea) cel puţin nu ar mai fi vizibilă pe parcursul vieţii unei generaţii este posibilă doar în cazul reducerii numărului populaţiei umane de zece ori (650 milioane). Iar starea de echilibru al biosferei cu restabilirea lentă a funcţiilor destabilizate ale biosferei este posibilă doar în cazul reducerii de 100 ori (65 milioane!) a populaţiei umane pe Pământ.

 

Accentuăm, în prezent, cu o populaţie de 6,5 miliarde oameni pe Pământ, stoparea degradării ireversibile a biosferei este imposibilă, indiferent ce tehnologii sau realizări ale progresului tehnic ar fi utilizate.

 Dar chiar şi aşa, stoparea distrugerii biosferei în cazul reducerii de 10 ori a numărului populaţiei şi restabilirea funcţiilor de regenerare a biosferei în cazul reducerii populaţiei de 100 ori, sunt posibile doar în cazul unei interacţiuni corecte, ştiinţific argumentate a speciei umane cu biosfera. Pericolul degradării totale a biosferei va rămâne chiar şi în cazul reducerii de 100 ori a populaţiei, dacă interacţiunea omului cu biosfera va fi incorectă şi în primul rând cu pădurile care înconjoară habitatul uman. Acest lucru îl demonstrează pustiurile de origine antropogenă apărute pe uscat în ultimile zeci de mii de ani.

În continuare vom prezenta o argumentare sumară a afirmaţiilor făcute.

Reclame

9 răspunsuri to “Vom mai dovedi oare să reducem numărul populaţiei?”

 1. heraaskuortodox said

  Cu respect.
  „… numărul nepermis de mare al populaţiei umane pe globul pământesc”…
  Sunt curios, cine nu permite sa traiasca oameni pe acest pamany?

 2. aiurealand said

  „numarul nepermis de mare mare al populatiei umane” se refera la incapacitatea eco-sistemului actual de mentinere a populatiei globale la rata actuala de crestere. pe scurt, oameni multi inseamna consum mult, iar biosfera, geosfera au resurse limitate.

  aici este o analiza detailata a ratelor de crestere, a sustenabilitatii resurselor, a posibilelor masuri. un raport din 1974 numit si Kissinger Report : http://www.lifesitenews.com/waronfamily/nssm200/nssm200.pdf

 3. Paisie said

  HERAASKUORTODOX, acm e clar cine nu permite?
  Măria sa Natura.

  AIUREALAND, mulţumesc pentru sprigin. Mi-a plăcut articolul tău: http://aiurealand.wordpress.com/2008/04/22/la-multi-ani-pamant/
  Succes!

 4. gadjodillo said

  Conceptul de „dezvoltare sustenabila” este, din pacate, prea putin cunoscut si inteles. Tuturor.

 5. heraaskuortodox said

  Cu respect.
  Natura asta are pareri? Intreb si eu nu dau cu paru’. A transmis o circulara undeva la centru in care isi arata dezabrobarea fata de numarul de oameni? Sau cumva, nu stiu cine, are el o parere despre cum sa stam cuminti… Sa-mi dati un link unde gasesc parerea naturii despre aceste probleme. Caci daca cineva, altcineva decat natura, isi da cu parerea il suspectez de dominare si abuz fata de natura, caci vorbeste de la el.
  Serios vorbind, desi ce am spus este serios, cui nu-i place ca oamenii se inmultesc? Ca ei, saracii, nu ocupa mai mult de 10% din suprafata terestra – de apa nici nu mai vorbesc…

 6. Paisie said

  Pt. GADJODILLO – Personal cred că Dezvoltarea Durabilă este doar un paliativ, un compromis între necesităţile economice ale omenirii şi nevoia de a proteja ceia ce a mai rămas din ecosistemele biosferei.
  Dar cel mai grav e că nici acest concept global nu oferă nici o soluţie pentru stoparea suprapopulaţiei.

  Pt. HERAASKUORTODOX – încipue-ţi că şi Natura îş are „sfintele sale scrpturi”, şi popi-intermediari care „vestesc voinţa Mumei-Nature”. Apropos, îţi recomand una din aceste „scriptur” – se numeşte Teoria Reglării Bioice şi o găseşti aici: https://paisie.wordpress.com/colapsul-ecologic/regularizarea-biotica/
  Ar mai fi şi altele, mai neortodoxe, gen „Deep Ecology” (Ecologia de prounzime) – ceva de genul „Evangeliei lui Iuda” la creştini. ( http://paisie.freehostia.com/Civilizatie/Ecologie/005_EticaMediului.htm )
  Încearcă, după aceia mai glumim.

 7. gadjodillo said

  personal cred ca lipsa de masura in toate va duce de ripa civilizatia noastra. lipsa de masura inclusiv in facut copii, industrializar e – dar, mai presus de toate, IN CONSUM.

 8. heraaskuortodox said

  dragute grafice.
  spor la lucru.

 9. Paisie said

  Pt. GADJODILLO – de acord, Hiperconsumul e o mare belea. Vezi şi: https://paisie.wordpress.com/2008/04/28/cine-va-rani-grajdurile-societatii-hiperconsumului/

  Pt. HERAASKUORTODOX – merci şi pentru atât.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: