M E D I T A Ţ I I _ P O S T M I O R I T I C E

„Epoca de Piatră s-a terminat din lipsa pietrelor” (Şeicul Ahmad Zaki Yamadi – om deştept)

Taxă de mediu pentru fiecare nou-născut?

Posted by Paisii PROTO@ pe 7 mai, 2008


Pentru a salva planeta este nevoie de „taxa pe copii”, consideră un expert.

Un expert vest-australian propune ca familiile să plătească la naşterea bebeluşilor o „taxă pe copii” de $5.000 şi o taxă de carbon anuală de $800 per copil.

Profesorul Barry Walters afirmă în Medical Journal of Australia că fiecare cuplu cu mai mult de doi copii urmează a fi impozitată pentru compensarea emisiilor de carbon generate pe parcursul vieţii sale ulterioare.

Profesorul Walters, clinic-asociat în obstetrică de la Universitatea Australiei de Vest şi la clinica King Edward Memorial Hospital din oraşul Perht a chemat ca prezervativele şi alte servicii favorabile luptei cu efectul de seră, cum ar fi procedurile de sterilizare să beneficieze de aşa-numitele „credite de carbon”. El făcea referinţă la faptul că guvernul federal cheltuie cu „baby bonusurile” $4133 pentru fiecare copil şi că ar trebui gândite măsuri de control al populaţiei ca în China şi India.

Profesorul Walters a spus că volumul mediu anual al emisiei de gaze al fiecărui australian constituie în prezent 17 tone, inclusiv energia utilizată. „Fiecare nounăscut din Australia, scrie el, constituie o sursă puternică ai emisiei de gaze de seră pe o durată medie de 80 de ani, nu doar respirând, ci mai ales consumând risipitor resursele caracteristice pentru societatea noastră.” „Fără să aruncăm povara poluării pe mamele nou-născuţilor, „impozitul pe copii” sub forma „taxei de carbon” trebuie să se aplice conform principiului „poluatorul plăteşte”.

Reprezentanta Asociaţiei australiene a familiilor Angela Conway a spus că e ridicol să învinuieşti pruncii pentru încălzirea globală. „Eu cred că aceşti profesori care î-şi dai aere de importanţă vor trebui să plătească taxa de carbon pentru tot aerul fierbinte pe care îl creiază”.

Însă propunerea profesorului Walters a fost lăudat de înalt-apreciatul doctor Garry Egger. „Trebuie să ne punem întrebarea, de ce despre controlul demografic astăzi se vorbeşte doar în şoaptă”, scrie el într-un articol de răspuns în MJA.

Sursa: news.com

 

Lasă un comentariu