M E D I T A Ţ I I _ P O S T M I O R I T I C E

„Epoca de Piatră s-a terminat din lipsa pietrelor” (Şeicul Ahmad Zaki Yamadi – om deştept)

Prinţul Philip al Marii Britanii – „Suprapopularea este un dezastru ecologic”

Posted by Paisii PROTO@ pe 14 mai, 2008


Se pare că ceva se mişcă în gaşca potentaţilor acestei lumi. Despre suprapopulaţie ca sursă a tuturor problemelor ecologice pe planetă a început să se vorbească în Casa Regală britanică. Ce-i drept, deocamdată prin gura marelui „gafeor” – Prinţul consort Philip.

Oricum, e un mare pas înainte în începutul unei dezbateri internaţionale „la rece” a spinoaselor decizii care urmează a fi luate în vederea stopării suprapopulaţiei.

Dacă, desigur, ne mai intereseză să locuim pe această planetă.

 

„Numărul copiilor dăunează planetei”

Publicat in EcoMagaizn 13.Mai.2008

Prinţul Philip al Marii Britanii, el însuşi tată de patru ori, recomandă europenilor mai puţini copii 
Prinţul consort al reginei Elisabeta a II-a spune că familiile ar trebui să fie mai puţin numeroase. El susţine că suprapopularea este un dezastru ecologic.
Ecologistul cel mai înfocat al familiei regale din Marea Britanie, prinţul Philip, declară că suprapopularea planetei este principalul factor care a generat încălzirea globală. El spune că actuala criză alimentară nu ar exista dacă am fi mai puţini, notează cotidianul britanic „The Times”.

Cererea este prea mare
Ducele consideră că limitarea numărului membrilor fiecărei familii reprezintă cea mai bună soluţie pentru combaterea crizei alimentare şi a încălzirii. În acest fel, susţine reprezentantul Casei Regale, preţurile la produsele alimentare de bază, cum sunt pâinea sau orezul, ar intra pe o pantă descendentă.
„Preţurile la alimente au cunoscut o creştere fără precedent. Toată lumea pune această situaţie pe seama faptului că resursele alimentare nu sunt suficiente, dar nimeni nu se gândeşte că, de fapt, cererea a devenit mai mare decât oferta, adică sunt prea mulţi oameni. Este o problemă delicată, a cărei rezolvare este greu de găsit, pentru că nimeni nu îşi doreşte ca guvernul să intervină în problemele care ţin de familie”, spune Ducele de Edinburgh, într-un interviu acordat unei televiziuni britanice, citat de „The Times”.
Cu toate acestea, prinţul Philip, care are patru copii şi opt nepoţi, nu a mers până la a se declara susţinătorul unei politici asemănătoare celei din China, unde nicio familie nu trebuie să aibă mai mult de un copil.

Credincioşii sunt ecologişti
În acelaşi interviu, prinţul Philip vorbeşte despre trecutul său „verde” şi despre iniţiativele sale de a convinge liderii religioşi ai lumii să se implice în susţinerea cauzelor ecologice. „Din câte am înţeles eu, majoritatea religiilor susţin că lumea este creată de o forţă specială şi atunci am spus: «Ei, bine, dacă voi credeţi într-adevăr că Dumnezeu a făcut lumea, nu credeţi şi că ar trebui să contribuiţi la menţinerea şi bunăstarea acestei creaţii?»”, continuă Prinţul Philip.
Soţul reginei Marii Britanii este notoriu pentru glumele-gafe pe care le face din când în când.

Ecodestin regal 
– Încă din 1970 a montat panouri solare la reşedinţa din Sandringham
– Este preşedintele emerit al organizaţiei internaţionale World Wide Fund for Nature
– Printre preocupările „verzi” cele mai importante pentru prinţul Philip se numără conservarea speciilor
– Pentru plimbările în jurul Londrei foloseşte o maşină de talie mică, ce foloseşte gaz petrol lichefiat

Sursa: Adevarul

Reclame

2 răspunsuri to “Prinţul Philip al Marii Britanii – „Suprapopularea este un dezastru ecologic””

  1. […] pe probleme ecologice al lui Gordon Brown: Populatia britanica trebuie redusa la 30 milioane Prinţul Philip al Marii Britanii – “Suprapopularea este un dezastru ecologic” 90 % din populatia globului trebuie sa dispara; cei care fac mai mult de un copil ar trebui pusi […]

  2. Hoisan said

    Perfecta dreptate!!!!!!!!1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: